Ingredientai
- Sūris 100 g fermentinio
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Sviestas 70 g
- Miltai 80 g
- Pienas 400 ml
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Muskatas 1 arbat. š. maltų muskatų riešutų pagal skonį
Kaip gaminti
1. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišydama suberkite miltus ir truputį pakepinkite (miltai turi likti šviesūs). Nuolat maišydama plona srovele supilkite šaltą pieną. Kai padažas užvirs, pasūdykite, pagardinkite muskatų riešutais ir nukelkite nuo ugnies.
2. Į karštą masę sudėkite ištrintus trynius, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite. Tada sukrėskite standžiai išplaktus baltymus ir labai atsargiai įmaišykite į masę.
3. Suflė 30 min. kepkite 175°C karštumo orkaitėje. Paskui temperatūrą padidinkite iki 190°C ir kepkite dar 5 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų