Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. arba 100 g; pyragui
- Cukrus 250 g 150 g drėgno cukraus „Farinas“ pyragui ir 100 g baltojo karamelei
- Juodasis šokoladas 150 g 100 g pyragui ir 50 g karamelei
- Miltai 60 g pyragui
- Sviestas 50 g pyragui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. pyragui
- Grietinėlė 100 g karamelei
- Druska 2 arbat. š. karamelei
- Žemės riešutai 100 g kepintų, be odelių
Kaip gaminti
1. Pirmiausia kepame pyragą. Sumaišykite birius produktus: miltus, „Farino“ cukrų ir kepimo miltelius.
2. Ištirpinkite sviestą, suberkite į jį sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilkite kambario temperatūros kiaušinius. Tada suberkite birius produktus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
3. Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
4. O dabar gaminame karamelę. Jai skirtą cukrų suberkite į puodą ir pastatykite ant kaitros. Sukamaisiais judesiais judinkite puodą, kol visas cukrus karamelizuosis. Tada supilkite į jį užvirusią grietinėlę ir šluotele gerai išmaišykite.
5. Gautą masę užpilkite ant šokolado ir maišykite, kol ištirps šokoladas. Įdėkite du šaukštelius druskos ir išmaišykite. Suberkite kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišykite.
6. Gautą masę užpilkite ant dar karšto iškepusio pyrago ir palikite nakčiai šaldytuve.
7. Atšalusį išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.