Ingredientai
- Bulvės 10 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 1 skiltelės
- Sūris 150 g
- Grietinėlė 500 ml neriebi
- Sviestas 1 valg. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuskuskite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais. Beje, šiam apkepui patartina rinktis nesukrentančias bulves.
2. Stiklinį arba keraminį kepimo indą įtrinkite perpjauta česnako skiltele ir patepkite sviestu. Dėkite sluoksnį bulvių, griežinėliai turėtų persidengti, pabarstykite druska, pipirais, muskatais ir tarkuotu sūriu, vėl dėkite sluoksnį bulvių. Padarykite 3–4 sluoksnius.
3. Puode pakaitinkite grietinėlę ir užpilkite ant bulvių, viršutinis sluoksnis turėtų likti neapsemtas. Jei liko grietinėlės, supilkite ją apkepui baigiant kepti.
4. Kepkite apkepą 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 45 min. Jei pastebėsite, kad viršutinis sluoksnis per greitai skrunda, uždenkite folija.
5. Patiekite bulvių apkepą su šviežių daržovių salotomis arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita