Ingredientai
- Grikiai 1 st.
- Saulėgrąžos 1 st.
- Kanapių sėklos 1 st. gliaudytų
- Moliūgo sėklos 1 st.
- Linų sėmenys 0,25 st. nemaltų
- Druska 0,75 arbat. š.
- Morkos 1 vnt.
- Garstyčių sėklos 1 arbat. š. jeigu nemėgstate, galite nedėti
- Vanduo 1 st. verdančio
- Aliejus 3 valg. š. tinkamo kepimui
Kaip gaminti
1. Sumaišykite birius produktus: moliūgų, saulėgrąžų, kanapių, garstyčių sėklas, linų sėmenis, miltus, druską.
2. Į gautą mišinį supilkite verdantį vandenį, aliejų ir labai smulkiai sutarkuotą morką. Viską gerai išmaišykite.
3. Leiskite tešlai pastovėti 20 min., kad ji šiek tik sutirštėtų, o vėliau padalykite į 2 lygias dalis.
4. 2 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir silikonine mentele ar šaukštu tešlą ant jų išsklaidykite kuo plonesniu sluoksniu.
5. Kepkite iki 160C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus/apačia, be vėjelio) apie 2 val. Praėjus valandai, stebėkite, kaip kepa (jeigu norisi papildomo traškumo, praėjus valandai galite švelniai patepti aliejumi) – krekeriai turi išdžiūti, apskrusti ir pasidaryti traškūs. Tada jau galite traukti iš orkaitės ir pjaustyti, kol jie karšti arba tiesiog atvėsinti ant grotelių ir sulaužyti gabalėliais.
Atvėsusius krekerius laikykite sandariame inde.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis