Ingredientai
- Agurkai 1 vnt.
- Jūrų dumblių lapai: 4 vnt.
- Ryžiai 200 g virtų
- Rūkyta lašiša 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis aitriųjų paprikų
Kaip gaminti
- Ant bambukinio kilimėlio dedame jūrų dumblių lakštą, ant jo – plonu sluoksniu (0,5–1 cm) ryžius, kad iki lapo galų liktų po 1,5 centimetro.
- Per vidurį dedame juostelėmis supjaustytą lašišą, agurką. Viską apibarstome prieskoniais (tinka karis) .
- Laisvus lapo kraštus suvilgome vandeniu.
- Kilimėliu susukame lapą taip, kad laisvi kraštai suliptų. Susuktą ritinėlį pjaustome 1 cm storio ritinėliais.
- Valgome su žaliųjų krienų padažu (vasabi) ar kitu.
Receptą atsiuntė Lina M.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita