Ingredientai
- Ryžiai 200 g suši (recepto autorė naudojo paprastus apvalius)
- Actas 1 st. 0,5 - ryžių
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Lašiša 200 g
- Jūros dumblių lakštai: (suši lapai - 1 pakuotė) 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt.
- Agurkai 1 vnt.
- Krienai 3 arbat. š. wassabi
- Sojų padažas 100 ml
Kaip gaminti
- Sušiui ryžius reikia kelis kartus perplauti vandeniu, tada virkite 15min ir dar palaikyti 10min puode sumaišykite su padažu, o padažą darome taip: pusė stiklinės sušio acto, dedame šaukštelį cukraus ir druskos pagal skonį, pakaitinkite kol ištirps ir pilkite į ryžius.
- Tiek padažo užtenka 200g ryžių.
- Susipjaustykite lašišą, agurką ir papriką juostelėmis, jei ryžiai dar neatvėsę, galima paskleisti juos lėkštėje, tada greičiau atvėsta.
- Galiausiai ant bambukinio kilimėlio pasidėkite dumblių lapą, dėkite ryžius, maždaug iki pusės lapo, kad ryžiai neliptų prie pirštų galima pavilgyti pirštus į vandenį, tada prie kraštelio dedame lašišą, papriką, agurką, arba atskirai su agurku ir su paprika, galima dėti ir avokado, recepto autorė tiesiog aprašo jų šeimos labiausiai pamėgtus ingredientus, sudėjus viską susukite, ir su bambukiniu kilimėliu paritinėkite, paspauskite, tada supjaustykite maždaug 1,5cm storio riekelėmis, kam patinka galima pagardinti wassabi, sojų padažu.
Receptą atsiuntė Živilė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita