Ingredientai
- Sausainiai 400 g trapūs (pvz. "Selga" klasikiniai)
- Sviestas 100 g
- Citrinos 1 vnt. 1/2-1 citrinos sulčių
- Sutirštintas pienas 380 g saldintas
- Vyšnios 200 g šviežios arba šaldytos
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Kukurūzų krakmolas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Sausainius sumalkite iki miltų, sviestą ( gal būti ką tik ištrauktas iš šaldytuvo) sutarkuokite burokine tarka ir suminkykite su sumaltais sausainiais. Jei masė per biri, įpilkite lašelį vandens. Paruoštą smėlinę pyrago masę sudėkite į šarnyrinę kepimo formą, ir tolygiai paskirstykite dugne (ne daugiau nei 1-2 cm storio) bei suformuokite šonus. Pastatykite kepti 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio.
- Giliame inde išmaišykite kondensuotą pieną su kiaušinių tryniais, citrinos sultimis bei krakmolu. Lengvai išplakti šluotele.
- Iškepusį pyrago pagrindą (bus šiek tiek paskrudęs) ištraukite iš orkaitės, palikite trumpam atvėsti. Tada supilkite paruoštą įdarą. Ant viršaus sudėti vyšnias. Pastatykite kepti 15-20 minučių.
- Ištraukite iš orkaitės, palikite pilnai atvėsti kambario temperatūroje, vėliau perkelkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms, o dar geriau per naktį.
- Iš šaldytuvo ištraukite 15-20 min. prieš patiekiant ant stalo - bus lengviau įpjauti (mažiau trupės pyrago sienelės).
Receptas iš tinklaraščio „IRRI style“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „IRRI style“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita