Ingredientai
- Ryžiai 2 puodelis bet kurių patinančių, tinka ir basmati ar juodieji
- Daržovių sultinys 600 ml
- Obuoliai 2 puodelis supjaustyti kubeliais
- Moliūgai 0,5 vnt. saldžiojo; pjaustyto kubeliais
- Šalotinis svogūnas 5 valg. š. supjautytų
- Moliūgo sėklos 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 arbat. š. šviežių arba džiovintų
Kaip gaminti
1. Sultinyje išvirkite ryžius, tačiau nepervirkite. Išvirusius nuplaukite, nuvarvinkite.
2. Saldžiojo moliūgo gabalėlius dėkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir šaukite į vidutinės kaitros orkaitę. Maždaug po 15 minučių ant skardos sudėkite ir svogūnėlius bei obuolio gabalėlius ir kepkite dar pusvalandį. Iškepus palikite atvėsti.
3. Kai atvės, sutrinkite trintuvu su čiobreliais, tačiau nepertrinkite.
4. Ryžius su moliūgų sėklomis galima taip pat galima kiek pakapoti smulkintuvu arba viską iškart maišyti, pridėti druskos ir formuoti paplotėlius.
5. Suformavę dėkite juos 5 minutėms į orkaitę, kad šiek tiek padžiūtų ir būtų lengviau valgyti.
6. Dėkite ant mėgstamos suvožtinių bandelės ir skanaukite. Galima skaninti salotomis, karamelizuotais svogūnais ar džemu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams