Ingredientai
- Jautiena 500 g išpjovos arba nugarinės
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. vidutinis
- Duona 8 riekės skrudinta
- Pomidorai 2 vnt. vidutiniai
- Salotos 4 vnt. lapai
- Sojų padažas 50 ml marinatui
- Balzaminis actas 5 valg. š. marinatui
- Aliejus 200 ml marinatui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. marinatui
- Česnakai 3 skiltelės 3-4 - smulkiai kapotų - marinatui
- Čiobreliai 1 arbat. š. švieži - marinatui
- Petražolės 1 arbat. š. šviežios - marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis marinatui
Kaip gaminti
- Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir supilkite į plastikinį maišelį. Įdėkite jautieną, maišelį užriškite ir 15 minučių palikite kambario temperatūroje.
- Raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais. Į sunkią ketaus keptuvę įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite. Dėkite jautieną (marinato neišpilkite) ir kepkite 1–2 minutes iš abiejų pusių (versdami mėsą nenaudokite šakutės – kad nepradurtumėte, nes išbėgs mėsos sultys ir didkepsnis bus sausas). Tada sumažinkite temperatūrą, suberkite svogūnus ir vartydami kepkite tiek, kokio didkepsnio norite.
- Mėsos marinatą supilkite į puodą ir kaitinkite 2 minutes. Didkepsnį supjaustykite griežinėliais. Ant 4 duonos riekelių dėkite po keletą mėsos griežinėlių, svogūnų. Užpilkite karštu marinatu. Ant viršaus uždėkite pomidorų riekelių, salotų lapų ir užvožkite likusiomis duonos riekelėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita