Ingredientai
- Kriaušės 3 vnt. prinokusios, dailios formos
- Vanilė 1 vnt. ankšties
- Vynas 400 ml rislingas
- Apelsinai 1 vnt.
- Medus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių
Kaip gaminti
- Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis.
- Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį.
- Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, vanilės sėklytes ir apie 12 min. pavirkite, kad kriaušės suminkštėtų, bet neištižtų.
- Kriaušes sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų ir atvėstų, tada išdėliokite į tris dubenėlius. Kol kriaušės vėsta, paruoškite šokoladinį užpilą: šokolado plytelę sulaužykite, sudėkite į karščiui atsparų dubenėlį, įpilkite grietinėlės, įberkite žiupsnelį cinamono ir maišykite, kol masė taps vientisa.
- Išpilstykite užpilą į tris dubenėlius su kriaušėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita