Kaip gaminti
1. Svarainius supjaustykite ketvirčiais, pašalinkite sėklas ir sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis, beveik permatomomis riekelėmis.
2. Berkite svarainius į puodą, užpilkite stikline vandens ir ant nedidelės ugnies pavirkite, kol svarainiai kiek suminkštės. Nukoškite (likusio vandens nebereikės).
3. Iš cukraus ir 500 ml vandens išvirkite sirupą, užpilkite juo svarainius ir palikite pernakt.
4. Kitą dieną svarainius nusunkite, tada sirupą užvirkite, sudėkite į jį svarainius, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kol atvės. Taip pakartokite dar 2 kartus. Paskutinįjį kartą svarainius sirupe pavirkite 3–5 minutes, o tada supilkite į paruoštus stiklainėlius.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai, Desertai