Ingredientai
- Miltai 190 g dalis gali būti speltų; tešlai
- Cukrus 100 g tešlai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Druska 0,3 arbat. š. tešlai
- Svarainiai 200 g viršui
- Razinos 50 g viršui
- Obuoliai 1 vnt. didelis; viršui
- Rudasis cukrus 100 g viršui
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Vanduo 150 ml viršui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia išvirkite pyrago viršui skirtą masę. Tam sudėkite visus ingredientus į storadugnį puodą ir pavirkite, kol svarainiai ir obuoliai suminkštės. Kiek atvėsinkite ir sutrinkite (nieko tokio, jei masė liks kiek rupi).
2. Miltus paskleiskite plačiame dubenyje, suberkite druską, į vidurį burokine tarka sutarkuokite sviestą, supilkite aliejų, suberkite cukrų ir suminkykite apykietę tešlą.
3. Išklokite tešla apvalios kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, dugną, ant tešlos paskirstykite svarainių-obuolių masę, jei norite, viršų galite pabarstyti mėgstamais kapotais riešutais.
4. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. (jei imtų pernelyg skrusti viršus, pridenkite folija). Išimkite iš orkaitės ir leiskite pravėsti.