Ingredientai
- Svarainiai 2000 g
- Cukrus 1500 g
- Vanilinis cukrus 20 g
Kaip gaminti
- Svarainius švariai nuplaukite, perpjaukite pusiau ir, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis.
- Jas sudėkite į puodą, suberkite cukrų, uždenkite ir palikite 24 valandas pastovėti, kad išsiskirtų sulčių.
- Svarainių uogienę virkite ant mažos ugnies nuolat maišydama. Paviršiuje susidariusias putas nugraibykite.
- Kai masė pradės tirštėti, suberkite vanilinį cukrų, dar minutę pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies.
- Karštą uogienę sukrėskite į orkaitėje iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite.
Kulinaro patarimas. Svarainius galite virti su aronijomis – uogienė bus ne dailios gintarinės, o sodrios spalvos. Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant svarainių laikymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Uogienės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita