Ingredientai
- Silkė 500 g filė; gali būti marinuota
- Jogurtas 200 g tiršto (graikiško)
- Juoda duona 200 g
- Sviestas 70 g
- Kiaušiniai 3 vnt. virti
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Krapai 1 sauja
- Svogūnai 10 vnt.
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Duoną sutrupinkite ir maišykite su lydytu sviestu, kol bus vientisa masė. Sudėkite į tortui numatytą atsegamą kepimo formą ir gerai suspauskite. Padėkite atšalti.
2. Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sumaišykite su krapais, užberkite prieskonių ir sudėkite ant atvėsusio duonos sluoksnio.
3. Ant silkės suberkite nedideliais gabaliukais smulkintą svogūną.
4. Ant viršaus sudėkite smulkintus kiaušinius, užpilkite ar užtepkite jogurto sluoksnį.
5. Tortą užbaikite smulkintų svogūnų laiškų sluoksniu.
6. Prieš patiekdami ir imdami iš formos gerai atšaldykite.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Švedų