Ingredientai
- Varškė 500 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Grietinėlė 1 st. plakta
- Cukrus 130 g 130-200
- Pienas 100 ml
- Krakmolas 15 g
- Miltai 10 valg. š.
- Migdolų miltai: 5 valg. š.
Kaip gaminti
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite plaktą grietinėlę, pieną, krakmolą ir smukintus migdolus (juos reikia apkepti keptuvėje, nulupti odeles ir sutrinti).
- Į masę sukrėskite varškę, viską išmaišykite, paskui suberkite miltus, vėl išmaišykite.
- Masę supilkite į pašildytą ir pateptą sviestu formą, uždenkite kepimo popieriumi.
- Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Idealiai iškeptas pyragas turėtų būti su rusva plutele.
- Pravėsusį galima papuošti uogomis, vaisių gabaliukais ar plakta grietinėle.