Ingredientai
- Duona 2 riekės baltos sumuštinių
- Sviestas 2 valg. š.
- Vanduo 1 l arba sultinio
- Sūris 100 g tarkuoto Ementalio
- Grietinėlė 100 g
- Pienas 1 st.
- Kmynai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 valg. š. smulkiai supjaustytų
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Duoną supjaustykite kubeliais ir ant sviesto paskrudinkite keptuvėje.
2. Puode užvirinkite vandenį. Sudėkite duoną ir kmynus. Ant mažos ugnies pavirinkite apie 10 minučių. Supilkite pieną ir grietinėlę.
3. Puodą nukaiskite ir lėtai maišydami suberkite sūrį bei prieskonius su petražolėmis.
Sriuba patiekiama karšta.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita