Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 60 g tinka ir tradiciniai stambūs, ir greito paruošimo
- Migdolai 50 g maltų
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Kokosų aliejus 2,5 valg. š. sustingusio, ne skysto
- Klevų sirupas 2 valg. š.
- Medus 3 valg. š. skysto
- Migdolų sviestas 2 valg. š. galite naudoti ir anakardžių
- Datulės 200 g Medjool
- Juodasis šokoladas 100 g be pridėtinio cukraus
Kaip gaminti
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Puode išlydykite 2 arbat. šaukšt. kokoso aliejaus (su kaupu), ten pat supilkite klevų sirupą ir medų.
3. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu maltuvu iki miltų konsistencijos, tada pilkite į dubenį, ten pat berkite migdolus, kokoso drožles ir supilkite išlydytą kokosų aliejų. Viską sutrinkite, vyniokite į maisto plėvelę ir palikite šaldytuve apie 20 min.
4. Po 20 min išimkite iš šaldytuvo ir išklokite ant lygaus paviršiaus, kol turėsite 1 cm storio stačiakampį. Supjaustykite šį stačiakampį į „pirštelius“ (turėtų gautis apie 8–10 batonėlių) ir dėkite į kokoso aliejumi pateptą kepimo skardelę (svarbu, kad piršteliai nesiliestų tarpusavyje). Kepkite orkaitėje apie 10–12 minučių. Kai iškeps, palikite atvėsti.
5. Į elektrinį smulkintuvą dėkite datules bei migdolų sviestą ir trinkite, kol gausis vientisa masė. Labai svarbu naudoti kokybiškas minkštas datules! Bet jei reikia, įdėkite papildomai 1/2 arbat. šaukšt. kokosų aliejaus ar įpilkite šaukštelį vandens.
6. Kai visi išvardytieji veiksmai atlikti, imkitės konstravimo. Pirmiausia ant iškeptų batonėlių pagrindo rankomis lipdykite karamelę – t.y. riešutų sviesto ir datulių masę. Tada ant garų vonelės išlydykite šokoladą ir jame apvoliokite kiekvieną batonėlį. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (tai užtruks apie 15–20 min.), ir viskas!
Rekomenduojame laikyti šaldytuve arba sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje. Suvartokite per 4–5 dienas. Skanaus!