Ingredientai
- Migdolų sviestas 100 g
- Klevų sirupas 30 g
- Migdolų miltai 20 g
- Datulės 110 g svoris be kauliukų, naudokite Medjool datules
- Kokosų aliejus 2 valg. š.
- Vanduo 2 valg. š.
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Žemės riešutai 50 g nesūdytų
- Juodasis šokoladas 110 g be pridėtinio cukraus
Kaip gaminti
1. Dubenėlyje sumaišome migdolų sviestą su klevų sirupu ir kokoso miltais. Gauta mase išklojame pasirinktą formelę (mes naudojome stačiakampę metalinę 19×6 cm dydžio formelę, kuri turi kraštus). Išlyginame ir dedame į šaldymo kamerą.
2. Keptuvėje apskrudiname žemės riešutus, atvėsiname ir stambiai susmulkiname.
3. Į nedidelį elektrinio trintuvo indą sudedame datules be kauliukų, supilame išlydytą kokoso aliejų, vanilės ekstraktą ir 1 šaukštą vandens – jeigu reikės, vėliau įpilsime dar vieną šaukštą vandens. Viską išsukame iki vientisos masės – neturi likti jokių gabaliukų, tik vientisa datulių karamelė.
4. Gautą karamelę sumaišome su žemės riešutais ir klojame antrą sluoksnį į formelę. Išlyginę vėl dedame į šaldymo kamerą. Joje paliekame mažiausiai porą valandų, kad gerai sušaltų.
5. Ištraukę iš kameros atsargiai išimame iš formelės ir supjaustome į batonėlius.
6. Virš garų vonelės ištirpiname šokoladą. Neperkaitiname! Greitais judesiais apvoliojame batonėlius šokolade ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Batonėlius dedame į šaldytuvą, kur ir laikome. Rekomenduojame suvartoti per savaitę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis