Ingredientai
- Salotos 200 g gūžė „Ledkalnio“
- Salierai 3 vnt. lapkočiai
- Obuoliai 4 vnt. raudoni
- Graikiniai riešutai 1 st.
- Jogurtas 125 g indelis norimo riebumo natūralaus jogurto - padažui
- Grietinė 2 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - padažui
- Cukrus 1 arbat. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - padažui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų baltųjų pipirų
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir stambiai suplėšykite. Sudėkite į sandarų indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve – bus traškesnės. Išėmusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suplėšykite ir išdėliokite į tris lėkštes.
2. Salierus nuplaukite, nusausinkite ir supjausčiusi vidutinio storio griežinėliais suberkite ant salotų lapų.
3. Obuolius nuplaukite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite plonytėmis skiltelėmis. Išdėliokite ant salotų.
4. Graikinius riešutus, iki dailiai pagels, paskrudinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir suberkite ant salotų.
5. Paruoškite užpilą: plastikiniame inde elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite jogurtą, grietinę, citrinų sultis, suberkite prieskonius. Atvėsintu apliekite salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita