Ingredientai
- Pupelės 400 g 1 skardinė baltųjų pupelių
- Žalioji citrina 1 valg. š. sultys
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Druska 1 žiupsnelis 1/2 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai malti
- Pomidorai 2 vnt.
- Avokadai 1 vnt. gerai prinokęs
- „Tortilla“ paplotėliai: 200 g
- Aitrioji paprika 1 vnt.
Kaip gaminti
- Baltąsias pupeles nuskalaukite ir nusausinkite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę ir išimkite sėklytes. Svogūną padalykite į keturias dalis ir šiek tiek pasmulkinkite. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir grubiai pasmulkinkite.
- Į maisto smulkintuvą suberkite baltąsias pupeles ir supilkite žaliosios citrinos (laimo) sultis. Susmulkinkite iki vientisos masės.
Astos Černės nuotr. / Sveikuoliška gvakamolė - Į tą patį maisto smulkintuvą sudėkite aitriąją papriką (jei norite, šiek tiek pasilikite papuošti), petražoles, svogūną, druską, pipirus. Pomidorus perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Tvirtąją dalį supjaustykite gabaliukais ir taip pat sudėkite į smulkintuvą. Susmulkinkite iki visiškai vientisos masės.
Astos Černės nuotr. / Sveikuoliška gvakamolė - Avokadą sutrinkite šakute taip, kad liktų šiek tiek gabalėlių, tačiau masė būtų beveik vientisa. Įmaišykite į pupelių masę.
- Visus paruoštus produktus sumaišykite atskirame dubenėlyje. Geriausia gvakamolę patiekti iš karto, vos pagaminus, tačiau, jeigu reikia, galite palaikyti apie valandą šaldytuve.
- Patiekite su „Tortilla“ traškučiais. Taip pat galite patiekti ir su gabalėliais pjaustytomis įvairiomis šviežiomis daržovėmis.
P. S. Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 350 ml sveikuoliškos gvakamolės.
Plačiau skaitykite: „Kitokia gvakamolė. Verta paragauti!“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Padažai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių