Ingredientai
- Miltai 200 g tešlai
- Sviestas 280 g 130 g šalto sviesto tešlai ir 150 g - įdarui
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Vanduo 2 valg. š. tešlai
- Cukrus 250 g 2 val. š. tešlai ir 200 g įdarui
- Morkos 5 vnt. didelės, įdarui
- Migdolai 60 g įdarui
- Kardamonas 1 arbat. š. įdarui
- Cinamonas 2 arbat. š. įdarui
- Pienas 400 ml įdarui
- Graikiniai riešutai 60 g įdarui
- Žemės riešutai 60 g įdarui
Kaip gaminti
1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite cukraus arba sirupo „Dan sukker“ ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir valandą palaikykite šaldytuve.
2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite tarka (smulkesne nei burokinė). Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite morkas ir troškinkite apie 15 minučių.
3. Susmulkinkite riešutus, pakepinkite ir suberkite į morkų masę, sudėkite cukrų, įpilkite pieno, suberkite cinamoną, kardamoną, išmaišykite ir troškinkite apie pusvalandį.
4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir dėkite į kepimo formą. Kai išsitroškins morkų masė, sudėkite ant tešlos įdarą ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 25-30 minučių. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir skanaukite. Sveika ir labai gardu.
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Santa K.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita