Ingredientai
- Avižų miltai 0,75 st.
- Cukrus 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š.
- Pienas 6 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje sumaišykite avižų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Į sausą mišinį supilkite aliejų ir pieną, vėliau įmaišykite išplaktą kiaušinį.
2. Lengvai patepkite aliejumi vaflinę, pilkite šiek tiek tešlos ir kepkite tol, kol gražiai apskrus. Jei norite, kad vafliai būtų labiau apskrudę, įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pakepkite vaflius dar kelias minutes.
Iškeptus vaflius galite patiekti su riešutais, įvairiomis uogomis bei sirupais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei