Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 236 g 2 puodeliai
- Lazdynų riešutai 165 g 1 puodelis
- Kokosų drožlės 50 g 1/2 puodelio
- Saulėgrąžos 50 g 1/4 puodelio
- Moliūgo sėklos 50 g 1/4 puodelio
- Sezamo sėklos 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Muskatas 2 g 1/4 arbat. š.
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis 1/8 arbat. š. - maltų
- Medus 227 g 2/3 puodelio
- Rudasis cukrus 50 g 1/4 puodelio
- Sviestas 113 g 1/2 puodelio
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20x30 cm dydžio kepimo indą.
2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, grubiai smulkintus lazdyno riešutus, kokoso drožles, saulėgrąžų branduolius, moliūgų sėklas ir sezamo sėklas. Įmaišykite druską, vanilinį cukrų, cinamoną, muskatą ir maltus gvazdikėlius. Atidėkite į šalį.
3. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite medų, rudąjį cukrų ir sviestą. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, nuolat maišydami, apie 5 minutes – kol cukrus visiškai ištirps. Masę supilkite į dubenį su dribsniais, riešutais ir sėklomis. Išmaišykite, kol paruoštas sirupas padengs visus produktus ir gausite lipnią masę.
4. Paruoštą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Aliejumi šiek tiek pateptais delnais paspauskite viršų, kad masė visiškai susiplotų ir inde pasiskirstytų kuo tolygiau.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol paviršius bus gražiai rudas. Išjunkite orkaitę ir kelias minutes palikite atvėsti kepimo inde. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Perdėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame iki valandos – atšalusius batonėlius bus daug lengviau supjaustyti.
6. Pjaustykite labai aštriu peiliu, kuo lygesniais stačiakampiais gabalėliais. Jei norite, apsukite juostele kepimo popieriaus: tokiu būdu batonėliai nesulips vienas su kitu ir juos bus patogu valgyti.
Daugiau skaitykite: Saldus savaitgalio eksperimentas: gardūs batonėliai