Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Avokadai 1 vnt. gerai sunokęs
- Jogurtas 1 valg. š. natūralaus
- Garstyčios 2 arbat. š. Dižono
- Vyno actas 1 arbat. š. baltojo
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis
- Svogūnai 1 arbat. š. labai smulkiai pjaustyto
- Svogūnų laiškai 1 valg. š. smulkiai pjaustytų; arba laiškinių česnakų
Kaip gaminti
1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius. Baltymų puseles išdėliokite didelėje lėkštėje.
2. Pagaminkite įdarą: trynius dėkite į dubenį, į jį suberkite ir kubeliais supjaustytą avokadą, labai gerai sutrinkite iki vientisumo – tam pravers elektrinis trintuvas.
3. Į trynių-avokadų masę dėkite jogurtą, garstyčias, pilkite actą, berkite druską ir gerą žiupsnį pipirų. Labai gerai išmaišykite.
4. Baltymų puseles pripildykite įdaru (estetams ir vėl pravers konditerinis švirkštas), pabarstykite kapotais laiškiniais česnakais. Atvėsinkite kiaušinius šaldytuve 1–2 val. Ilgiau nelaikykite, nes įdaras ims juoduoti.
5. Prieš tiekiant kiaušinius apibarstykite smulkiai kapotais svogūnų laiškais ar laiškiniais česnakais.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos