Ingredientai
- Kopūstai 2 vnt. po 1 vnt. sūrymui ir rauginimui
- Kmynai 1 žiupsnelis sūrymui
- Česnakai 2 skiltelės sūrymui
- Morkos 200 g
Kaip gaminti
- Susmulkinkite visus ingredientus, skirtus sūrymui, ir sudėkite į indą. Pripilkite šalto vandens ir palikite 3-4 dienoms šiltoje vietoje.
- Vėliau nuspauskite kopūstus, o gautą raugą – perkoškite. Beje, jį labai sveika gerti - puikiai valo organizmą, stiprina imunitetą ir pan.
- Dabar atėjo laikas tikram kopūstų raugimui – sutarkuokite kopūstą ir morkas, užpilkite iš anksčiau gautu sūrymu ir prislėgusios palikite kelioms dienoms.
- Praėjus kelioms dienoms juos permaišykite ir palikite dar 1-2 dienoms.
- Vėliau dėkite į stiklainius ir laikykite vėsioje vietoje. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita