Ingredientai
- Datulės 2 puodelis minkštų, džiovintų, be kauliukų
- Migdolai 2 puodelis stambiai supjaustytų
- Kokosų drožlės 1 puodelis nesaldintų
- Kakava 2 valg. š. nesaldintos
- Druska 0,5 arbat. š. jūros
- Migdolų sviestas 3 valg. š.
- Vanilės ekstraktas 0,5 arbat. š.
- Vanduo 1 valg. š. gali reikėti ir 2
Kaip gaminti
1. Sudėkite į elektrinio virtuvės kombaino indą datules, migdolus, pusę kokoso drožlių, kakavą ir druską. Įjunkite ir laukite, kol mišinys virs lipniais trupiniais.
2. Dėkite gautą mišinį į didelį dubenį ir įmaišykite į jį migdolų sviestą bei vanilės ekstraktą. Paimkite šiek tiek gauto mišinio į rankas ir pabandykite suformuoti rutuliuką, jei jis puikiai formuojasi, gardėsio masė pagaminta, jei trūksta drėgmės, įpilkite 1–2 šaukštus vandens ir labai gerai išmaišykite.
3. Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite likusias kokoso drožles iki švelnios gelsvos spalvos, nepamirškite maišyti! Palikite atvėsti.
4. Iš gautos riešutų ir datulių masės formuokite nedidelius, graikiško riešuto dydžio ar dar kiek mažesnius rutuliukus. Kiekvieną jų kruopščiai pavoliokite didelėje lėkštėje pabertose pakepintose kokoso drožlėse, kad jomis apliptų visos rutuliuko pusės.
5. Laikykite pagamintus rutuliukus orui pralaidžiame inde ar dėžutėje ne ilgiau kaip savaitę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai