Ingredientai
- Kakavos sviestas: 200 g
- Kakava 80 g geriausia – ekologiška
- Medus 100 g galite keisti agavų sirupu
- Druska 1 žiupsnelis Himalajų
- Apelsinai 2 vnt. nutarkuota žievelė
- Riešutai 1 sauja įvairūs riešutai ir džiovintos uogos pagal skonį
Kaip gaminti
- Pirmiausia ištirpinkite kakavos sviestą. Supjaustykite jį kuo mažesniais gabalėliais ir, nuolat maišydami, ištirpinkite karšto vandens vonelėje (indą su sviestu įstatykite į didesnį indą karštu vandeniu).
- Tuomet į išsilydžiusią masę sudėkite kakavą, medų ir maišykite, kol masė taps vienalytė.
- Galiausiai įberkite žiupsnelį Himalajų druskos ir šiek tiek tarkuotos apelsinų žievelės. Nepamirškite paragauti. Jei trūksta kokio nors skonio, dar galite įdėti.
- Supilstykite šokoladą į formeles ir palikite šiek tiek atvėsti. Kai masė pravės, apibarstykite saldainių viršų tarkuotomis apelsinų žievelėmis, mėgstamais riešutais ir džiovintomis uogomis. Skanaus!