Ingredientai
- Morkos 500 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Kalendros 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Obuolių actas 50 ml
- Aliejus 2 valg. š. saulėgrąžų
- Svogūnai 40 g
Kaip gaminti
1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Druską, cukrų, aitriųjų paprikų miltelius ir maltas kalendras sumaišykite, suberkite į morkas ir viską gerai išmaišykite.
2. Česnakų skilteles susmulkinkite, išmaišykite su obuolių actu ir užpilkite ant morkų.
3. Saulėgrąžų aliejuje pakepinkite pusę svogūno, atvėsinkite ir užpilkite ant morkų. Gerai išmaišykite ir palikite per naktį šaldytuve.
Ryte jau galite tiekti. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita