Ingredientai
- Kokosų aliejus 4 valg. š. po 2 valg. šaukšt. pagrindui ir granolai
- Stevija 1,3 valg. š. 0,3 valg. šaukšt. pagrindui ir 1 valg. šaukšt. obuolių sluoksniui
- Avižiniai dribsniai 230 g 150 g pagrindui ir 80 g granolai
- Obuoliai 6 vnt. 2 pagrindui ir 4 obuolių sluoksniui
- Cinamonas 2 arbat. š. po 2 arbat. šaukšt. pagrindui ir granolai
- Džiovintos spanguolės 2 valg. š. pagrindui
- Sojų pienas 100 ml obuolių sluoksniui
- Citrinos sultys 1 valg. š. obuolių sluoksniui
- Vanduo 2 valg. š. obuolių sluoksniui
- Druska 1 žiupsnelis granolai
- Medus 2 valg. š. medaus
- Lazdynų riešutai 2 valg. š. granolai
- Džiovintos uogos 1 sauja įvairių, spanguolių, razinų etc.; granolai
- Agaras 1 arbat. š. obuolių sluoksniui
Kaip gaminti
Paruoškite granolą:
1. Kokosų aliejų, medų, cinamoną ir druską šiek tiek pakaitinkite, kol viskas ištirps.
2. Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius su smulkintais lazdyno riešutais.
3. Paruoštą medaus, kokoso aliejaus ir prieskonių mišinį sumaišykite su avižų dribsniais ir riešutais.
4. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Kepdami keletą kartų pamaišykite, kad granola tolygiai apskrustų.
5. Kai granola šiek tiek atvės, įmaišykite džiovintas spanguoles ir razinas.
Iškepkite torto pagrindą:
1. Obuolius nulupkite, supjaustykite ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
2. Stevijos miltelius berkite į kokosų aliejų ir šiek tiek pakaitinkite. Gautą mišinį sumaišykite su trintais obuoliais, avižomis, cinamonu bei džiovintomis spanguolėmis.
3. Paruoštą lipnią masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą apvalią torto formą (18x18 cm dydžio), šiek tiek suspauskite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol viršus taps auksinės spalvos.
Paruoškite obuolių sluoksnį:
1. Kol keps torto pagrindas, paruoškite obuolių sluoksnį. Nulupkite obuolius, supjaustykite ir kaitinkite, kol suminkštės. Smulkintuvu sutrinkite obuolius iki vientisos masės, įpilkite sojų pieno, suberkite stevijos miltelius.
2. Agaro miltelius sumaišykite su šlakeliu vandens bei citrinos sultimis ir nuolat maišydami užvirkite, kad ištirptų. Gautą mišinį supilkite į paruoštą obuolių masę ir gerai išmaišykite.
Formuokite ir puoškite tortą:
1. Dar nepravėsusią obuolių masę pilkite į formą ant iškepto torto pagrindo. Nespėjus sustingti obuolių sluoksniui, pilkite paruoštą granolą.
2. Palaukite, kol tortas sustings. Puoškite šviežiais obuoliais, riešutais, cinamono lazdelėmis. Ant viršaus pabarstykite cinamono ir stevijos miltelių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos