Ingredientai
- Morkos 400 g šviežių
- Miltai 180 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Rudasis cukrus 100 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Razinos 50 g
- Burnočiai 50 g nebūtinai
- Imbieras 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Cinamonas 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Gvazdikėliai 3 vnt.
- Aliejus 3 valg. š.
- Pienas 50 ml
- Druska 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Sviestas 20 g
Kaip gaminti
1. Morkas nulupkite ir sutrinkite bulvine tarka. Tada į jų masę suberkite miltus, riešutus, razinas, burnočius, cukrų, druską, prieskonius, įmuškite kiaušinių trynius, įpilkite aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišykite.
2. Kiaušinių baltymus plakite atskirame inde, kol taps puria balta mase. Juos į morkų masę sukrėskite paskutinius. Iš lėto įmaišykite į pyrago tešlą.
3. Skardą ištepkite sviestu, sukrėskite pyrago tešlą ir pašaukite į orkaitę.
4. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita