Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 1 st. nepilna stiklinė
- Avižiniai dribsniai 300 g
- Sezamo sėklos 100 g
- Saulėgrąžos 200 g
- Razinos 50 g
- Džiovinti abrikosai 50 g
Kaip gaminti
1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite.
2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių dribsnių mase.
3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite nedideles krūveles gauto mišinio. Tarp sausainių palikite tarpus, nes jie plečiasi.
4. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Palikite atvėsti skardoje.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė