Ingredientai
- Sviestas 100 g
- Avižos 250 g dribsnių
- Medus 2 valg. š.
- Grietinė 1 valg. š.
- Miltai 125 g
- Spanguolės 30 g džiovintų spanguolių
- Saulėgrąžos 30 g
- Sezamo sėklos 30 g
- Linų sėmenys 30 g
- Moliūgo sėklos 30 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su avižiniais dribsniais bei skystu medumi.
2. Kiaušinį iki vientisos masės išplakite su grietine.
3. Miltus persijokite per sietelį, įmaišykite į kiaušinių plakinį, tada sukrėskite sviesto ir dribsnių mišinį ir viską gerai išmaišykite.
4. Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų. Tada nupilkite vandenį ir nusausinkite uogas.
5. Į masę suberkite visas sėklas, viską gerai išmaišykite, rankomis formuokite nedidelius sausainukus ir kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita