Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 1 st. nepilna
- Avižiniai dribsniai 300 g paprasti, ne greitai paruošiami
- Sezamo sėklos 100 g
- Saulėgrąžos 200 g
- Razinos 40 g
- Džiovinti abrikosai 1 sauja
Kaip gaminti
1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižų dribsnius ir maišydami kelias minutes kaitinkite. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki standžių putų.
2. Kai dribsniai praauš, supilkite kiaušinių plakinį, sudėkite sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas, išmirkytus, nusausintus ir susmulkintus abrikosus. Viską gerai išmaišykite.
3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite nedideles krūveles mišinio. Tarp sausainių palikite tarpus, nes kepant jie truputį padidės. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai parus. Palikite atvėsti skardoje ir tik tuomet išimkite.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita