Ingredientai
- Paprikos 1 vnt. raudonosios paprikos ankštis
- Agurkai 3 vnt.
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Morkos 2 vnt. virtos arba ryšelis šviežių nevirtų morkyčių
- Vištiena 300 g krūtinėlių be odelės
- Pievagrybiai 100 g
- Citrinos 1 vnt. šaukštas sulčių ir 2 šaukštai padažui
- Salotos 200 g gūželė
- Sojų padažas 1 valg. š. padažui
- Česnakai 1 skiltelės sugrūsta skiltelė padažui
Kaip gaminti
1. Mėsą sudėkite į verdantį, prieskoniais pagardintą vandenį (jo turi būti nedaug, kad vos apsemtų) ir ant didelės ugnies virkite 5 min. Paskui krūtinėles apverskite ir virkite dar 5 min. Puodą nukelkite nuo ugnies, bet dar 5 min. neatidenkite, kad mėsa visiškai suminkštėtų. Ataušusią mėsą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir sudėkite į indelį.
2. Daržoves supjaustykite šiaudeliais. Kiekvienos rūšies daržoves dėkite į atskirus indelius.
3. Kruopščiai nuplautus nevirtus pievagrybius supjaustykite griežinėliais, sudėkite į atskirą indelį ir apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių.
4. Paruoškite padažą: visus jam skirtus produktus sumaišykite, atskieskite 4 šaukštais ataušusio sultinio, kuriame virė mėsa, ir supilkite į sandarų indelį.
5. Prieš patiekiant paruoštus produktus išdėliokite ant vieno didelio padėklo, iškloto salotų lapais, ir apšlakstykite marinatu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita