Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Cukrus 300 g
- Miltai 350 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Sviestas 200 g
- Grietinė 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą ir išsukite iki purumo. Suberkite 2/3 cukraus ir dar kartą gerai išsukite.
2. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius sudėkite į sviesto masę ir išsukite, kol cukrus bus ištirpęs.
3. Įmaišykite grietinę, nutarkuotą citrinos žievelę ir iš citrinos išspaustas sultis. Sumaišykite kepimo miltelius su miltais. Persijokite ir po šaukštą ir įplakite. Suberkite likusią dalį cukraus, dar kartą išmaišykite.
4. Kitame dubenyje iki standumo išplakite baltymus. Šaukštu atsargiai įmaišykite į paruoštą tešlą.
5. Dėkite popierines formeles į keksiukų skardą (maždaug šaukštas su kaupu tešlos vienai formelei) ir kepkite 175 °C temperatūros orkaitėje apie 40 min. Stebėkite, kada keksiukai taps gražios švelniai rudos spalvos – tuomet jie bus iškepę.
Receptą atsiuntė Donata M.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita