Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. višta
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Grietinėlė 100 ml
- Sūris 300 g fermentinis
- Grybai 500 g sūdytų, išmirkytų baravykų arba kitų grybų
- Saulėgrąžos 1 st. pusė st. lukštentos
- Džiūvėsiai 5 valg. š.
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š. skardai patepti
- Svogūnai 1 vnt.
- Majonezas 1 vnt. padažui
- Krienai 200 g padažui
Kaip gaminti
1. Nunerkite vištos odą palikdami tik sparnelius ir šlauneles. Odą įtrinkite prieskoniais ir palikite 2 valandoms.
2. Iš vištienos išimkite kaulus. Krūtinėlę supjaustykite kubeliais, o likusią vištieną sumalkite. Į faršą įmaišykite išplaktus kiaušinius, grietinėlę, suberkite kubeliais supjaustytą fermentinį sūrį ir grybus, suberkite saulėgrąžas.
3. Viską paskaninkite paukštienos prieskoniais ir gerai sumaišykite. Taip paruošto faršo prikimškite vištą ir ją užsiūkite.
4. Kepkite apie 1,5 val. iki 200–220 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią vištą 10–15 min. atvėsinkite ir tuomet paslėkite.
5. Patiekdami papuoškite baravykais, saulėgrąžomis, salotų ir petražolių lapeliais. Tiekite su majonezo ir krienų padažu.
Šaltinis: 15min.lt