Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. broileris
- Česnakai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Aliejus 50 ml
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Laurų lapai 1 arbat. š. maltų
- Druska 2 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Kmynai 3 valg. š.
- "Santa Maria" prieskonių malūnėlis "Chicken&Steak" 1 vnt.
- Bulvės 1 kg
- Petražolės 1 valg. š. žalių
- Morkos 1 vnt. virta - papuošimui
Kaip gaminti
1. Vištą išmirkykite vandenyje, nusausinkite.
2. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, maltais pipirais, laurų lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinkite vištą. Į vidų ir po oda iš kraštų prikimškite kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.
3. Palikite vištą bent 6 val. pasimarinuoti. Prieš kepimą dar apmalkite malūnėliu "Santa Maria" "Chicken& Steak". Paimkite metalinį puodelį, į jį supilkite marintą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustykite česnako ir ant jo "pasodinkite" vištą. Apvyniokite ją folija ir dėkite į karštą orkaitę. Į skardą pripilkite vandens.
4. Kai pakepa apie 30 min., foliją nulupkite ir suberkite bulves, aptrintas aliejumi, druska ir petražolėmis.
5. Dar kepkite apie 40 min., stebėkite. Jei reikia, įpilkite vandens, pašlakstykite vištą skysčiu.
6. Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., apverskite vištą ir ištraukite tą puodelį - pasklis aromatas ir sultys. Višta iškepa minkšta ir kvapni. Papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita