Ingredientai
- Cukrus 2 arbat. š.
- Vanduo 250 ml šiltas
- Mielės 25 g
- Druska 1 arbat. š.
- Miltai 400 g 200 g kvietinių ir 200 g ruginių
- Aliejus 4 valg. š.
- Linų sėmenys 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, jame ištirpinkite cukrų, suberkite trupintas mieles ir leiskite joms ištirpti.
2. Į gautą skystį supilkite aliejų, persijotus, su druska maišytus miltus ir linų sėmenis. Tešla atrodė lipni, bet paminkius 20 min. jau nebelipo prie rankų.
3. Išminkytą tešlą dėkite atgal į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite, kad patrigubėtų.
4. Kepimo formą patepkite riebalais. Pakilusią tešlą dar kartą paminkykite rankose ir užlenkite jos kraštus į apačią, kad pasidarytų apvalus rutulys.
5. Duonelę dėkite į skardą, viršų apibarstykite miltais ir palikite pakilti dviguvai. Tešlai pakilus, dėkite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Orkaitės dugne padėkite dubenį su vandeniu.
6. Kepkite 15 min., kol duonos viršus gražiai paruduos. Sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių, duoną uždenkite folija ir palikite kepti 30 min. Iškepusią duoną išimkite ir uždengusi rankšluosčiu palikite „pailsėti“ 15 minučių.
Receptą atsiuntė Silva Šidlauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita