Ingredientai
- Miltai 230 g kvietiniai
- Mielės 13 g šviežios
- Vanduo 150 ml
- Druska 2 g 0,5 arbat. š.
- Cukrus 2 g 0,5 arbat .š.
- Sviestas 13 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Aguonos 1 žiupsnelis arba sezamų
- Kardamonas 1 žiupsnelis nebūtinai
Kaip gaminti
1. Mieles sutrupinkite dubenyje, vandenį pašildykite iki 37 laipsnių.
2. Mieles iš pradžių ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, vėliau supilkite likusį.
3. Suberkite pusę miltų, gerai išmaišykite, vis minkydami po truputį supilkite ir likusius miltus. Jei tešla atrodo per skysta – dar pridėkite miltų.
4. Tada įberkite cukraus, druskos, po truputį įmaišykite kambario temperatūros sviestą. Minkykite, kol tešla bus vientisa ir nebelips prie dubens.
5. Minklę padėkite šiltai ir palaukite, kol iškils dvigubai.
6. Iškilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo ir padalykite į tris lygias dalis.
7. Šiuos gabalėlius lengvai pakočiokite. Jei norite, užbarstykite malto kardamono arba riešutų.
8. Suvoliokite tris pailgus ritinėlius, iš jų supinkite kasą.
9. Pynę užkelkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, palikite 20 minučių, kad pakiltų.
10. Prieš kepdami aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite aguonomis ar sezamais.
11. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Iškepusią pynutę užklokite rankšluosčiu – tegul atvėsta.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita