Ingredientai
- Silkė 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Kiaušiniai 1 vnt. kietai virtas
- Grybai 500 g virtų
- Majonezas 3 valg. š.
- Porai 1 vnt. gabalėlis žaliosios dalies arba svogūnų laiškų - papuošimui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 50 ml kepimui
Kaip gaminti
- Keletą grybų galvučių palikite papuošimui, kitus grybus sumalkite, puse svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite aliejuje, sudėkite maltus grybus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską pakepinkite keletą minučių, atvėsinkite.
- Silkę išdarinėkite, supjaustykite juostelėmis, sudėkite į lėkštę.
- Kitą pusę svogūno supjaustykite plonais pusžiedžiais, užklokite ant silkės.
- Viską padenkite majonezu.
- Kiaušinį nulupkite, atskirkite baltymą nuo trynio, susmulkinkite, pakaitomis užberkite ant silkės.
- Pakraščiais padarykite „vainiką“ iš paruoštų grybų, papuoškite grybų galvutėmis, gabalėliais poro ar kitokiais žalumynais.
Receptą atsiuntė Audronė A., Čekiškė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Grybų karas“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita