Ingredientai
- Batonas 1 vnt. kepalėlis prancūziško
- Silkė 200 g marinuotos filė
- Burokėliai 1 vnt. virtas
- Obuoliai 1 vnt. didelis
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Parmezano sūris 2 valg. š.
- Majonezas 1 valg. š.
- Jogurtas 1 valg. š. natūralaus
- Krapai 1 sauja ryšulėlis šviežių
- Muskatas 1 žiupsnelis riešuto
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Burokėlį, obuolį ir svogūną nulupkite. Burokėlį ir obuolį smulkiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite.
- Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotą silkės filė.
- Visus susmulkintus produktus sukrėskite į bendrą dubenį, suberkite parmezano sūrį, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
- Majonezą ir jogurtą sukrėskite į dubenėlį, pagardinkite smulkintu muskatu, kapotais krapais ir išmaišę sukrėskite į silkių ir daržovių dubenį. Viską gerai išmaišykite.
- Batoną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi ir apkepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol pagels. Dar šiltas įtrinkite česnakų skiltelėmis.
- Ant skrudinto batono riekelių tepkite silkių ir daržovių užtepo išdėliokite gražiai į lėkštę, papuoškite krapais ir iškart tiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita