Ingredientai
- Tunas 1000 g
- Vynas 1 st. 0,5 sauso raudono
- Aliejus 3 valg. š.
- Sviestas 50 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Petražolės 1 sauja susmulkintų lapelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Visą tuno gabalą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais, užpilkite vynu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Išimkite iš marinato, supjaustykite porcijomis ir iškepkite aliejuje (kepti po 5 min. kiekvieną pusę).
2 Paruoškite padažą: likusį marinatą virtkite, kol pusė kiekio išgaruos, nukelkite nuo ugnies ir maišydami sudėkite sviestą. Pasūdykite, įberkite pipirų.
3. Padažu užpiltus tuno kepsnius apibarstykite petražolėmis ir patiekite su ryžiais ir troškintomis daržovėmis.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita