Ingredientai
- Džiovinti vaisiai 500 g įvairių
- Džiovintos uogos 500 g įvairių
- Sviestas 220 g kambario temperatūros
- Migdolai 150 g
- Rudasis cukrus 200 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 320 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Apelsinai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Džiovintus vaisius ir uogas nuplikykite verdančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Vaisius, uogas ir riešutus susmulkinkite.
2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Tuomet muškite po vieną kiaušinį ir besukant viską gerai išmaišykite. Išspauskite citrinos ir apelsinų sultis ir supilkite jas į masę.
3. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei cinamoną ir juos suberkite į pyrago masę. Suberkite ir riešutų, džiovintų vaisių bei uogų mišinį, Viską gerai išmaišykite.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros, o kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir kepkite pyragą apie 2 valandas. Jei matote, kad pyrago viršus smarkiai ruduoja, pridenkite jį folija.
6. Iškepusį pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite visiškai ataušti. Tada sandariai suvyniokite į foliją, dėkite į maišelį ir kelias savaites brandinkite iki švenčių.