Ingredientai
- Kiaulės pažandė 2 vnt. gabalai
- Kiaulės kepenys 2 vnt. gabalai (tiek pat, kiek pažandės)
- Kiaulės plaučiai 1 kg
- Kiaulės širdis 4 vnt.
- Svogūnai 5 vnt.
- Druska 1 valg. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Česnakai 1 vnt. ir dar kelios skiltelės papildomai
- Sviestas 100 g išlydyto; arba pagal skonį
- Laurų lapai 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. sauja; tinka petražolių, krapų stiebai, šiek tiek šviežio čiobrelio
Kaip gaminti
Pastabos:
1. Pagal šiuos kiekius pagaminsite pašteto būriui žmonių, tačiau ingredientus galite proporcingai mažinti;
2. Jei nerasite reikiamų ingredientų prekybos centre, ieškokite jų pas mėsininkus turguje. Labai svarbu, kad šie produktai būtų kuo šviežesni.
1. Į didelį puodą dėkite visą mėsą ir subproduktus, meskite neluptus svogūnus (jie suteikia spalvos, aromato, nesubyra verdant), kelias skilteles česnako, dėkite žoleles, lauro lapą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite ant lengvos ugnies bent porą valandų, bet gali prireikti ir visų trijų. Nuolatos tikrinkite, kada mėsa bus išvirusi.
2. Mėsai išvirus, leiskite mišiniui kiek atvėsti, nupilkite vandenį, išrinkite svogūnus, česnakus, žoleles, lauro lapą.
3. Likusią išvirusią mėsą susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės – ji gali būti glotnesnė ar rupesnė, kaip jums patinka. Galite malti ir per mėsmalę, tada jame išliks dar kiek stambesni gabaliukai. Įspauskite kelias skilteles šviežio česnako, pilkite lydytą sviestą, labai gerai išmaišykite, ragaukite, ar netrūksta prieskonių, jei reikia, berkite dar druskos, pipirų, o tada visą masę darsyk užvirkite. Jei norite, į šį paštetą galite šliūkštelėti šlaką brendžio ar konjako.
4. Pilkite į keraminį ar stiklinį plokščią indą, o gal mažesnius indelius ir padėkite šaltai. Šis paštetas gali būti tepamas, gali būti pjaustomas riekelėmis, darykite, kaip jums skaniau ir patogiau.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių