„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Šventinis keksas su lazdynų riešutais

Velykinis keksas su lazdynų riešutais
Velykinis keksas su lazdynų riešutais / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė: Šis keksas tiks bet kuriai jūsų šventei. Kaip ir dera geram naminiam kepiniui, js ne tik minkštas ir purus, bet dar ir aromatingas: praturtintas lazdynų riešutų pagardais. Tirštas šokolado glajus neleis keksui išdžiūti, tad mėgautis galėsite nors ir visą savaitę. Jei ieškote greito, nesudėtingo ir visuomet pasiseksiančio deserto – drąsiai rinkitės šį šventinį keksą!

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasigaminkite riešutinį sluoksnį. Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje arba trumpai orkaitėje, kol jie paskrus, įgaus aromato (tik nesudeginkite!). Atvėsinkite, nulupkite odeles (jos nukris pačios patrynus tarp pirštų), tada sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą kartu su cukrumi, cinamonu ir druska, ir viską sutrinkite iki vientisos masės (bus smulkūs trupiniai).

2. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę ir jogurtą. Į šią masę įberkite sodą ir išmaišę palikite apie 10 minučių (per tą laiką masė turėtų švelniai suputoti).

3. Elektrinio kombaino dubenyje suplakite kiaušinius ir cukrų kelias minutes. Sudėkite sviestą ir trinkite, kol gausite tolygią masę. Į jogurto masę įmaišykite brendį ir vanilę, o tada viską supilkite į indą su kiaušinių ir sviesto plakiniu. Viską gerai sumaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska ir, subėrę į indą su likusiais produktais, išsukite iki vientisos masės.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C laispnių temperatūros. Keksui kepti skirtą formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais (arba maltais riešutais). Išdėkite maždaug pusę tešlos į paruoštą kepimo formą, ir visą paviršių pabarstykite apie 2/3 kiekio riešutinio sluoksnio trupinių. Tada suverskite likusią tešlą, išlyginkite paviršių. Kepkite keksą apie 60 minučių arba tiek, kol įbedę medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą. Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite (tik tada keksą lengvai išimsite iš kepimo formos).

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.