Ingredientai
- Aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės supjaustytų riekelėmis
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Porai 1 vnt. nedidelis, supjaustytas gabalėliais (tik balta ir šviesiai žalia dalis)
- Kuskusas 1 st. perlinio, dar vadinamo Izraelio
- Grietinė 200 ml 30 proc. riebumo
- Vanduo 375 ml verdančio
- Garstyčios 1 valg. š.
- Citrinos žievelė 1 valg. š.
- Lašiša 4 vnt. gabalėliai po 180 g; šviežios, su oda
- Bazilikai 1 sauja šviežio
- Kietasis sūris 30 g pvz., Džiugo
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepinkite česnako skilteles (tik kol jos švelniai apskrus ir suminkštės). Kiaurašaukščiu išgriebkite iš aliejaus ir padėkite į šoną. Į likusį aliejų suberkite pjaustytus porus. Pabarstykite druska, pipirais, ir pakepinkite ant vidutinės ugnies minutę kitą, kol porai suminkštės, vis pamaišydami. Suberkite perlinį kuskusą, sudėkite grietinę, garstyčias, supilkite vandenį, ir viską išmaišykite. Leiskite skysčiui užvirti. Tada supilkite visą keptuvės turinį į kepimo skardelę, ją uždenkite folija, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 12 minučių.
3. Išimkite skardelę iš orkaitės, nuimkite foliją, ir ant kuskuso išdėliokite lašišos kepsnelius, odele į viršų. Pašaukite skardelę (niekuo neuždengtą) atgal į orkaitę ir kepkite viską dar apie 10 minučių, arba kol lašišos odelė bus traški, o žuvis lengvai iškepusi (nekepkite pernelyg ilgai, antraip lašiša taps sausa).
4. Patiekiant pabarstykite apkepintais česnakais, tarkuotu sūriu ir bazilikais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai