Ingredientai
- Migdolai 900 g 800 - migdolų masei ir truputis trupintų šonams apibarstyti
- Cukrus 800 g migdolų masei
- Juodasis šokoladas 250 g migdolų masei
- Citrinos 2 vnt. migdolų masei
- Biskvitas: (plonas, apvalus - migdolų masei) 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas - glajui
- Miltelinis cukrus 200 g glajui
- Kakava 50 g glajui
- Romas 1 valg. š. arba romo esencijos - glajui
Kaip gaminti
1. Į du puodus įberkite po 400 g cukraus, įpilkite po 1,5 stiklinės vandens ir virkite, kol cukrus ištirps.
2. Migdolus nuplikykite, nulupkite ir sumalkite.
3. Migdolų miltus suberkite į puodą, sudėkite tarkuotą šokoladą, supilkite citrinų sultis ir maišydami virkite ant mažos ugnies 10–15 min.
4. Torto formos dugną išklokite biskvitu, ant jo sukrėskite migdolų masę. Paruoštą tortą porą valandų palaikykite šaldytuve.
5. Paruoškite glajų: baltymą išplakite, po truputį beriant cukraus miltelius, sumaišytus su kakavos milteliais. Baigiant plakti supilkite romą. Glajumi apliekite iš šaldytuvo išimtą tortą. Šonus aplipdykite migdolų trupiniais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita