Ingredientai
- Vištiena 800 g arba kalakutiena
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Džiūvėsiai 5 valg. š. pusė stiklinės maltų
- Pomidorai 6 vnt. 6-8 džiovinti saulėje
- Česnakai 3 skiltelės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 3 valg. š.
- Fetos sūris 100 g
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite smulkintus svogūnus.
2. Maltus džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų.
3. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite stambiais kubeliais arba šiaudeliais.
4. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, išspauskite česnakus, sukrėskite išbrinkusius džiūvėsėlius, įtrupinkite sūrį, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, maltą paukštieną ir apkeptus svogūnus.Pagardinusi pipirais, išmaišykite.
5. Paruoštą mėsą sukrėskite į gilią stačiakampę skardą ir pašaukite į 190–200 °C temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug valandą.
6. Kai kepsnys iškeps, uždenkite ir palikite 10 min. pastovėti. Apverskite ant lentelės, supjaustykite vienodo storio griežinėliais ir patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita