Ingredientai
- Miltai 450 g
- Sviestas 125 g (tirpintas) ir 100 g glajui
- Kiaušinių tryniai 5 vnt.
- Cukrus 2 valg. š.
- Razinos 150 g
- Cukatos 75 g (citrusinių vaisių)
- Riešutai 150 g (grūsti)
- Pienas 100 ml
- Romas 4 valg. š.
- Mielės 7 g (sausos)
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. (vanilės esencija - 2 lašai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos žievelė 1 vnt.
- Miltelinis cukrus 100 g
Kaip gaminti
Kaip gaminti:
-
Į dubenėlį suberkite cukatas, razinas, grūstus riešutus, supilkite romą ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele, viršuje pradurkite skylutę ir 5 minutes pakaitinkite mikrobangų krosnelėje.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite pieną, mieles, cukrų, 5 šaukštus miltų. Masę pridenkite ir 20 min. palaikykite šiltai.
-
Suberkite likusius miltus, supilkite tirpintą sviestą ir kiaušinių trynius. Užminkykite tešlą ir sumaišykite ją su cukatų, razinų, riešutų ir romo mišiniu bei tarkuota citrinos žievele.
-
Tuomet supilkite vanilės esenciją ir viską pasūdykite. Tešlą pridenkite ir laikykite šiltai apie 2 valandas.
-
Supilkite tešlą į kekso formos kepimo indą, pridenkite ir palikite 2 valandoms pastovėti.
-
Konditeriniu teptuku keksą patepkite šiltu vandeniu. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
-
Iškepus keksui, išimkite iš orkaitės ir ištirpinkite glajui skirtą sviestą. Ketvirtadaliu juo aptepkite keksą ir apibarstykite jį cukraus pudra. Kartokite šį procesą kol sunaudosite visą tirpintą sviestą.