Ingredientai
- Mielės 20 g
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Pienas 1 st. 0,5
- Druska 2 žiupsnelis
- Miltai 1 st. 1 - 1,5
- Kiaušiniai 2 vnt. trynys, aptepti ir 1 įdarui
- Lašiša 400 g 400 - 450 faršo
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Žuvies prieskoniai 5 g pagal skonį, citrininiai
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Krapai 2 valg. š. smulkintų
Kaip gaminti
1. Mieles sutrupinkite į šiltą pieną, įberkite žiupsnelį cukraus ir gerai išmaišykite. Į didesnį dubenį suberkite miltus, per vidurį padarykite duobutę, supilkite pieną su mielėmis, aliejų ir išminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite dar šiek tiek pieno, o jei per skysta, įberkite miltų. Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių, kad pakiltų.
2. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, žuvų prieskoniais, pipirais, druska, tarkuotomis citrinų žievelėmis ir smulkintais krapais.
3. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną dalį šiek tiek pakočiokite ir išklokite sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, sudėkite faršą. Ant viršaus dėkite kitą dalį pakočiotos tešlos, kraštus gerai užspauskite ir aptepkite pyragą plaktu kiaušinio tryniu. Leiskite pyragui 20 minučių pakilti ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40–50 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita